АВТОМАТИЧНИ ХРАНИЛКИ ЗА ДИВИ ПРАСЕТА

АВТОМАТИЧНИ ХРАНИЛКИ

хранилка за дивеч

Поръчай онлайн

  Брой:         Модел:         Екстри:
  Име и Фамилия          Телефон
  Офис на Спиди / Еконт          Доставка чрез:

  За поръчки: 0878 926 355

  КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:

  • АВТОМАТИЧНА ХРАНИЛКА
  • ЗАХРАНВАЩИ ПРОВОДНИЦИ
  • ПРЕДПАЗИТЕЛ
  • РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА

  ЕКСТРИ:

  • БЕЗПЛАТНА НАСТРОЙКА
  • БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИЯ
  • ТОП ЦЕНА ЗА ТЯГОВА БАТЕРИЯ
  • ТОП ЦЕНА ЗА СОЛАРЕН ПАНЕЛ
  • 1 ГОДИНА ГАРАНЦИЯ

  ДОСТАВКА:

  • БЪРЗА ДОСТАВКА
  • ДО АДРЕС/ОФИС НА ЕКОНТ ИЛИ СПИДИ
  • ОПЦИЯ ЗА ПРЕГЛЕД И ТЕСТ
  • ПЛАТИ ПРИ ДОСТАВКАТА

  Електронни хранилки за дивеч – приложение и принцип на действие

  Електронни хранилки за дивеч или често наричани автоматични хранилки за диви прасета се превърнаха в широко използвано и надеждно средство, което ефективно подпомага целогодишните ловно-стопански мероприятия по подхранване на дивеча. 

  Принцип на действие: Хранилката се монтира на съд пълен със зърно и тя извършва плановите хранения като разпръсква храна в предварително избрано количество и честота. Този метод на подхранване е изключително ефективен за привличане и задържане на дивеча на определена територия. Хранилките за диви прасета пестят време и средства и същевременно намаляват загубите на зърно.

  Приложение: Основно се използват за подхранването на диви прасета, елени, сърни, фазани и други. Хранилките са подходящи за разпръскването на зърнени фуражи като царевица, жито, ечемик, слънчоглед и други. Подходящи са също за гранулирани фуражи и минерални добавки. 

  Ако търсите електронна хранилка за дивеч, която ще Ви  спести време и пари  – вече сте на правилното място! Нашите хранилки са преминали множество тестове на терен, като са доказали безапелационно своята надеждност и качества! Продавани от ловци – за ловци!

  Инструкция за работа с автоматична хранилка за диви прасета

   

   

  1. Въведение

  Благодарим Ви, че избрахте нашата електронна хранилка за дивеч – HU-23. Хранилката се доказа на пазара  като една от най-предпочитаните и надеждни автоматични хранилки за диви прасета, елени, сърни и птици.  Моля, прочетете внимателно настоящата инструкция, преди да използвате хранилката за дивеч.

  1.1 Предназначение

  Автоматичната хранилка е създадена, за да подпомага ловно-стопанските дейности по подхранване на дивеча. Тя може да подава храна до 6 пъти на ден – в избрани часове и в предварително избрано количество. Изключително подходяща за подхранването на едър дивеч, така и на дребен дивеч, риби и птици.

  Стандартно се прикрепя към съд, съхраняващ зърно, гранулиран фураж или минерални добавки и хранилката автоматично разпръсква съдържанието на съда в избрано количество и време. Съдът често е кофа, пластмасов бидон или метален варел като електронната хранилка се прикрепя към дъното му посредством монтажните болтове.

  1.2 Захранване

  Електронната хранилка работи с 6V оловно-киселинна батерия. Капацитет на батерията е необходимо да бъде поне 4ah. За постигане на пълна автономност на устройството е възможно използването на соларен панел със следните параметри – 9V, 1.5W.

  1 2 3 4 5 6
  Вид (+) батерия (-) батерия (+) мотор (-) мотор (+) солар (-) солар
  Проводник червен черен оранжев син бял кафяв

  1.3 Основни характеристики

  Съдържание Спецификация
  Модел HU-23
  Честота на подхранване до 6 пъти дневно
  Продължителност на хранене до 60 секунди
  Обороти на ел.мотора регулируеми – 50%, 75%, 100%
  Номинално напрежение 6V DC
  Мощност 20W
  Оптимално захранване 6V, 4.5Ah батерия
  Вид на батерията оловно-киселинна батерия (70x106x48mm)
  Допълнително захранване соларен панел
  Вид на соларния панел 9V, 1.5W монокристален
  Батерия на електронен блок CR2032 (литиева)
  Размери 175х175х250mm
  Тегло 1.5кг

  2. Общ изглед на хранилката

  изглед на хранилката

  3. Пускане в експлоатация

  3.1 Настройка на време на хранене и работа с таймера

  1. Свържете клемите на захранващите кабели със съответните изводи на акумулаторната батерия
  2. Актуализирайте часа като използвате бутоните “HR” (часове) и “MIN”(минути)
  3. За кратко натиснете бутона “PROG” , за да настроите първото време на хранене (spin 1) . Посредством бутоните “HR” (часове) и “MIN”(минути) настройте време, в което хранилката да разпръсне храна
  4. Отново натиснете за кратко бутона “PROG”, за да изберете за колко секунди хранилката да разпръсква храна (spin time 1). Желаната продължителност може да настроите посредством бутона “HR”
  5. Повторете стъпките 3 и 4 за останалите времена на хранене (spin 2-6). В случай, че искате да намалите честотата на хранене, избере опция OFF, за да изключите някое от възможните хранения. По подразбиране храненията 4-6 са изключени.

  3.2 Настройка на оборотите на мотора

  Натиснете и задръжте бутона “PROG”, докато на дисплея не се появи индикацията за настройка на оборотите на мотора – Motor Speed. С помощта на бутоните “HR” и “MIN” можете да изберете желаните обороти на мотора – 50%, 75% и 100%

  3.3 Тест на направените настройки

  За целта използвайте бутона “TEST”. В рамките на 10 секунди след натискането му, хранилката ще демонстрира в тестов режим избраните от Вас настройки. (Внимание: Отдалечете се от хранилката на безопасно разстояние и вземете всички необходими мерки, за да предотвратите нараняване!)

  3.4 Нулиране на настройките

  Едновременно натиснете и задръжте бутоните “PROG” , “HR” и “MIN” за 5 секунди, за да върнете хранилката до фабричните ѝ настройки.

  Безопасност
  Спазвайте всички мерки за безопасност, за да избегнете телесни наранявания и материални щети.

  deer-feeder3
  deer-feeder2